<h2>DTHERM - ΚΑΡΑΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ</h2><p>Συστήματα θέρμανσης. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.dtherm-karaklis.gr/more2.php?l=el&id=2212' >Περισσότερα...</a></div> <h2>ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ</h2><p>Ολοκληρωμένες λύσεις για τον ιδιότη και τον επαγγελματία</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.dtherm-karaklis.gr/more2.php?l=el&id=2213' >Περισσότερα...</a></div> <h2>ΗΛΙΑΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ</h2><p>Αποκτήστε αυτονομία και εκμεταλλευτείτε την ενέργεια του ήλιου.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.dtherm-karaklis.gr/more2.php?l=el&id=2219' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Ηλιακά

Όσον αφορά την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες εφαρμογών: τα παθητικά ηλιακά συστήματα, τα ενεργητικά ηλιακά συστήματα ή Ηλιοθερμικά συστήματα, και τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Τα παθητικά και τα ενεργητικά ηλιακά συστήματα εκμεταλλεύονται τη θερμότητα που εκπέμπεται μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας, ενώ τα φωτοβολταϊκά συστήματα στηρίζονται στη μετατροπή της ηλιακής ακτινοβολίας σε ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του φωτοβολταϊκού φαινομένου.

Αποκτήστε αυτονομία και εκμεταλλευτείτε την ενέργεια του ήλιου.

συχνές ερωτήσεις δείγματα της δουλειάς μας

 

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών;
Τα φωτοβολταϊκά είναι μία πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, φιλική προς το περιβάλλον.
Η ηλιακή ενέργεια είναι μια καθαρή, ανεξάντλητη, ήπια και ανανεώσιμη ενεργειακή πηγή και δεν είναι στον έλεγχο κανενός. Είναι ένας ανεξάντλητος ενεργειακός πόρος, που παρέχει ανεξαρτησία, προβλεψιμότητα και ασφάλεια στην ενεργειακή τροφοδοσία με ελάχιστη συντήρηση και μηδενική ρύπανση.

Πόση ενέργεια παράγει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα;
Αυτό εξαρτάται κυρίως από εξωτερικούς παράγοντες (περιβαλλοντικές συνθήκες) αλλά και από την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε.
Η απόδοση ενός φωτοβολταϊκού εξαρτάται από το μέγεθος του φωτοβολταϊκού συστήματος, την τεχνολογία του, τον προσανατολισμό του, την κλίση του σε σχέση με το έδαφος ή την οροφή πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί, τις τιμές ηλιακής ακτινοβολίας στο χώρο εγκατάστασης και τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής ενός φωτοβολταϊκού συστήματος;
Η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής ενός φωτοβολταϊκού πλαισίου είναι 30 χρόνια. Η απόδοση ενός φωτοβολταϊκού πλαισίου είναι πολύ υψηλή - πάνω από 80% της αρχικής ισχύος μετά από 25 χρόνια, κάτι που κάνει τα φωτοβολταϊκά, μία πολύ αξιόπιστη τεχνολογία μακροπρόθεσμα.

Συμφέρει να βάλω ηλιακό θερμοσίφωνο;
Η τοποθέτηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνου μας εξασφαλίζει δωρεάν ζεστό νερό χρήσης σχεδόν όλο το χρόνο με την επιπρόσθετη ευκολία της άμεσης παροχής χωρίς να έχει προβλεφθεί άναμμα του θερμοσίφωνου ώρα πριν. Σημαντικό επίσης είναι ότι συμβάλλουμε στην μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και συνεπώς στην μείωση των εκπομπών ρύπων.

Πότε θα κάνω απόσβεση του κόστους αγοράς του ηλιακού;
Ο ακριβής προσδιορισμός του χρόνου απόσβεσης του κόστους κτήσης ενός ηλιακού εξαρτάται από διάφορους επιμέρους παράγοντες όπως ο αριθμός των χρηστών, ο τρόπος χρήσης, τα χαρακτηριστικά ηλιοφάνειας της περιοχής κλπ. Σε γενικές γραμμές ο χρόνος απόσβεσης της δαπάνης για μια κατοικία τετραμελούς οικογένειας υπολογίζεται στην Ελλάδα σε 5 έως 7 χρόνια.